stjärna?

Idag när jag läste Aftonbladet.se som vanligt var en av huvudrubrikerna, "så blir Du en stjärna på nätet",
jaha tänkte jag då, kan bli stjärna på nätet också?
 
nuförtiden (med risk för att låta som en tant) kan man bli kändis på allt, det beror bara på hur mycket man vill ge av sig själv och hur ovanlig man är mot för alla andra "vanliga" svenssons. Okej då!, jag måste hålla med om att nog skulle det vara roligt att bli uppmärksammad för nått eller för vem man är men inte till vilket jävla pris som helst.

media idag vill som alltid tjata ut allt och just nu verkar det som om det är bloggens tur, tyvärr.
om man tar radion som exempel, alla låtar som är något att lyssna på och som fångar ens uppmärksamhet nöts ut på högst en vecka för att man får höra samma låt ca 50 ggr på en dag, okej nu överdrev jag lite men nästan så är det ju och samma med tv, det kan vara en jätte bra serie som tex 24 var första säsongen och jag följde den som klistrad en hel säsong och blev helt galen iaf jag missade ett avsnitt men nu när 24 är inne på, vadå sin 6 säsong? så känns hela serie  bara jobbig och man hoppas att den ska ta slut.

All creed åt media, det är ju dom som hjälper oss här upp i lilla Sverige att få veta vad som händer runt omkring oss och vem vet om det inte hade varit för tv och radio hade vi kanske fortfarande suttit här uppe i norrbotten och frusit och hoppats på att det ska bli varmare vilket vi kanske fortfarande gör nu när jag tänker efter, men hur som helst har det hjäplt oss endel att komma ut  i civilationen så tack, media 
men snälla inte bloggen också!!! 


the game that play us

om nån hade sagt åt mig för tre månader sen att jag skulle sitta här och tänka på de saker jag tänker på hade jag skrattat dem rätt upp i ansiktet för det skulle inte ens
funnits på kartan vilket det inte heller gör. inte nu längre iaf.

om nån hade kommit fram till mig och sagt att allt detta som hänt de senaste tre månaderna skulle hända mig hade jag inte heller trott dem för det skulle låta för bra att vara sant, vilket det var. tänk att tre månader kan förändra så mkt. jag vet, jag låter dramatisk, djup och det låter som om jag tycker synd om mig själv, vilket jag kanske också gör men just nu så spelar det ingen större roll vad ni tycker. Och för er kanske det inte låter som nån stor sak, det visade sig att det var det inte heller. det kanske jag som förstorar allt? , kanske jag som vill att det ska vara större än vad det var?

hur som helst spelar detta ingen roll längre, för man måste erkänna sina misstag och gå vidare för att utvecklas, brukar det inte låta så?
okej, jag erkänner. Jag erkänner att det var ett misstag och det aldrig skulle ha hänt.
är det att gå vidare?

isof har jag gjort det men varför känns det inte bättre i magen då?, varför försvinner det inte när man går vidare? för det låter ju så enkelt på pappret, att bara gå vidare och inte se tillbaka bakom sig och lämna allt där vid vägkanten. för om det hade varit så hade jag inte överhuvudtaget skrivit det här och jag hade inte heller tjatat om det här.

och ja, jag vet att jag är absolut inte den första det här händer för och absolut inte den sista heller. och det jag var med om inte var så stort för nån av er, men det var det för mig och fortfarande är. och jag vet inte om det var en stor sak för dig, eller om du läser det här. förlåt att det blev som det blev och att allt är så konstigt och det känns som om jag är den desperata, den som förstör.

jaja somsagt det finns barn som svälter i Afrika och oskyldiga människor som dör så vad är detta i jämnfört med det?
inte mkt

livets ramar

fortfarande funderar jag på det här med livet, eller kanske inte själva livet men hur man väljer att leva sitt liv eller hur allt blir. har det aldrig känts så för dig att det känns som om du bara vill skrika rätt ut för du helt enkelt inte vet, inte vet någonting om sättet du lever livet, var du tappade kontrollen, att det kväver dig och att du inte vill något hellre än att simma upp mot ytan och bort från allt?

jag har iaf många gånger tänkt att jag vet precis hur jag vill ha de och att jag ska vara stark nog att styra vad som händer men  jag har allt eftersom tappat kontrollen och nu står jag här utan att alls veta hur jag ska fortsätta. det känns som att jag har byggt in mig i alla förväntningar jag hade om hur livet skulle vara och är och nu när jag har blivit besviken och insett att det inte alls kommer bli som jag tänkt är det slut på ideér.
jag blir galen


meningen?

Jag är en sån här som gillar att tänka mkt på saker och ting eller jag gillar det inte utan det är bara något som jag gör oavsett om jag vill det eller inte. och just nu är jag inne i en sån period där jag funderar på varför livet är som det är och varför man gör saker och ting. men först och främst vad som är meningen med livet?

du kan kalla mig djup, ängslig, orolig eller som min mor sa" man ska inte fundera på vad som är meningen med livet för då blir man bara deprimerad" varför skulle man bli deprimerad undrar jag då?
det är ju klart att man kan bli det om man tänker på det alldeles för mkt och det tar upp alldeles för mkt tid av ens vardag då kan man ju börja undra men de har inte hänt mig hittills så det är inget jag oroar mig för än.

är meningen med livet att man ska vara lycklig?, att man ska gifta sig skaffa volvo, villa och vovve eller är det att uppfylla sina drömmar och resa jorden runt? alla har vi ju olika mål här i livet, endel kanske har som mål att resa mycket under sin livstid eller att skaffa sin familj och flytta ut på landet och vara lycklig där, endel kanske drömmer om att starta eget företag och bli mångmiljonär och vara lycklig. för i slutändan tror jag att alla vill vara lyckliga oavsett vad man väljer att göra med sitt liv.

sen är det en annan sak jag har funderat på kring det här, att det känns som om när jag mår dåligt ibland och tycker synd om mig själv så börjar jag tänka att jag har det ju inte så hemskt dåligt ändå. är det rätt att tänka så? att jag har det inte lika dåligt som barnen som svälter i Afrika eller den som har förlorat en nära anhörig eller vän. då får jag nästan dåligt samvete av att jag tycker att jag själv mår så dåligt. varför är det så?

eller så är det kanske så att vi mår dåligt av olika saker. Det som gör mer ont för dig gör mindre ont för mig och tvärt om. att vi har olika syn på hur vi mår. för alla har vi ju nån gång tyckt synd om oss själva och det känns som om alla är emot en och att man inte har någon som bryr sig om en. det är då när det känns som mest surt jag brukar tänka att det finns krig där tusentals människor dör och det finns svält där små barn dör för att de inte har fått nog med mat.

om man tänker på det känns det som att jag är bortskämd med det jag har och inte bryr mig. men jag bryr mig. ska man då bli så osjälvisk att man bara tänker på hur alla andra har det och inte alls på sig själv att man börjar må så dåligt att man tynar bort? för bara jag kan inte lösa världsfreden eller mata alla barn som svälter i världen. Nej, så dåligt är det inte att man nån gång tycker synd om sig själv. men vi i sverige har nog det bättre än vi tror.

Nog finns det mobbning och folk som har anorexia bara för att vi lever i en utseende fixerad värld och att mobbningen kan gå så långt att den som blir utsatt för det inte vill leva längre och att det finns de som äter så lite att de måste bli inlagda på sjukhus för att man är så nära att dö. men nog är den största delen av sveriges befolkning lycklig en liten del av tiden man lever, nu menar jag inte att barnen i Afrika som svälter inte är lyckliga eller inte har någon som bryr sig.

om man tittar sig omkring så tror jag inte att jag har det så dåligt trots allt. men allt blir ju vad man gör det till. man har fått ett liv och man står till ansvar för vad man gör med det. misstag lika som de bra sakerna som sker. för alla gör vi misstag, det är bara så att vissa har lättare än andra att plocka upp bitarna och fortsätta leva medans andra tar lite längre tid på sig.
så lev livet som jag ska göra det, i motgångar som i lyckliga stunder ska jag leva fullt ut oavsett vart det tar mig.

/Caroline


bloggdags

Då var det då dags att också jag tar och gör en blogg, får väl se hur mkt man orkar skriva i den här och hur mkt som blir sagt men det måste ju alltid finnas något att ta upp.
Annars så heter jag Caroline som ni kanske redan förstått och bor i Luleå, går Handelsprogrammet på gymnasiet med en skitbra klass. Då kan man ju fråga sig vad jag gör annars om dagarna förutom att plåga mig fram i skolan där jag förresten går andra året. för då är de så att jag spelar fotboll på heltid och sen har jag en pånihest som är min och sen räcker inte tiden till så mkt annat förutom att jag umgås med vännerna då och då för det hinns ju alltid med och sen var det slut med information om Carolines värld.

Och vad ska jag skriva här i bloggen kan man ju sitta och fundera på, och det bästa svaret på de är nog att jag inte riktigt vet vad som kommer att dyka upp här på sidan. men de är väl lite blandat från mitt liv utan att avslöja allt för mkt om för mkt.
Och då var det första inlägget skrivet

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!